Nyheter

Norwegian Cruise Line Holdings banar väg för Net Zero med nya klimatmål

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (NCLH), företaget bakom Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises och Regent Seven Seas Cruises, har publicerat en uppdaterad klimatstrategi. Nya åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser (GHG) kommer att hjälpa företaget att nå sitt långsiktiga mål om nettonollutsläpp 2050.

Åtgärderna ingår i hållbarhetsprogrammet Sail & Sustain, och bygger på tre pelare: effektivitet, innovation och samarbete. Bland annat förbereds två av företagets kommande fartyg i Prima-klassen för att i framtiden kunna använda metanol.

Företagets nya mål för minskning av växthusgasutsläpp omfattar:

– 10 % minskning av växthusgasintensiteten fram till 2026 och 25 % fram till 2030 jämfört med 2019, mätt per kapacitetsdag.

– Målen omfattar utsläpp från företagets fartyg, öar och anläggningar (”scope 1” och ”scope 2”) samt bränsle- och energirelaterad verksamhet i tidigare led, inklusive utsläpp från brunn till tank (en del av ”scope 3”). Målen täcker således den totala påverkan som följer av företagets bränsleförbrukning.

– Målen anger kursen för företagets strävan att uppnå nettonollutsläpp 2050. Net Zero omfattar företagets hela växthusgasavtryck, inklusive det stora nätverket av leverantörer och partner i hela värdekedjan.

– Vi är stolta över att förstärka vår klimatstrategi och ytterligare stärka våra åtaganden med viktiga mål för minskning av växthusgaser. Detta kommer att hjälpa oss att nå vårt ambitiösa mål om Net Zero till 2050. Varje del av vår verksamhet – från land till fartyg – är ansvarig för att utforma, leverera och demonstrera CO2-reduceringsresultat, och vår styrelse har höjt förväntningarna och infört delat ansvar och incitament för hela ledningsgruppen på detta område. Vi tog nyligen ett viktigt steg mot vårt Net Zero-mål när vi meddelade att två av våra kommande fartyg i Prima-klassen kommer att levereras redo att använda grön metanol i framtiden, säger Harry Sommer, tillträdande president och Chief Executive Officer för Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

För att ytterligare förstärka insatserna aktiverar och mobiliserar NCLH alla anställda, hamnar och destinationer, leverantörer och partners samt gäster att agera nu och bidra till den transformativa resan.

Klimatstrategin bygger på tre pelare

Den uppdaterade strategin fokuserar på effektivitet, innovation och samarbete.

Effektivitet

Företagets fokus på att optimera användningen av sin befintliga flotta kan ha en omedelbar inverkan på energiförbrukningen ombord, vilket sparar bränsle och minskar utsläppen av växthusgaser. Detta kräver kontinuerliga investeringar i system och teknik, till exempel uppgradering av HVAC-system och system för återvinning av spillvärme, samt operativa förbättringar av ruttplanering och optimering av hotellverksamheten. De operativa förändringarna kräver data, utbildning och ansvarstagande, så företaget bygger upp och investerar i interna system och processer för att besättningen och gästerna ska kunna använda fartygen så effektivt som möjligt.