Nyheter

Tidöpartierna: ”Lämna era förslag till oss om mer fossilfri el”

”Tidöpartierna: Vår uppmaning till elmarknadens aktörer och politiska partier. Regeringen håller ett högt reformtempo för att bygga ett starkt energisystem.”

Det skriver Ulf Kristersson, partiledare (M), Jimmie Åkesson, partiledare (SD), Ebba Busch, partiledare (KD) och Johan Pehrson, partiledare (L) i en debattartikel i Aftonbladet:

”I vintras tog vi initiativ för att pausa omprövningen av vattenkraftens miljötillstånd – för att värna vattenkraftens bidrag till elsystemet. I januari startade vi processen för att göra det möjligt att bygga fler kärnkraftverk på fler platser i Sverige, och häromveckan fattade vi beslut om tillstånd för ny havsbaserad vindkraft.”

”Nästa vecka kommer riksdagen ta ställning till vårt förslag om nytt mål för elproduktionen till 2040 – 100 procent fossilfri. Ett till viktigt steg är den inriktningsproposition om energipolitiken som regeringen avser lägga fram det närmaste året. Utgångspunkten för regeringens arbete med inriktningspropositionen är att elsystemet är ansträngt.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/dwz25j/tidopartierna-lamna-era-forslag-till-oss-om-mer-fossilfri-el