Nyheter

Hållbart energiföretag släpper grön obligation – En tryggare investering

Scandinavian Solar Parks bygger solparker där solen lyser som mest och emitterar nu Cyperns första gröna obligation för att bygga ut energilagring och minska beroendet av fossila bränslen. Genom att investera i Scandinavian Solar Parks gröna obligation stöttar man inte bara en hållbar framtid utan säkrar även en tryggare ekonomisk framtid.

Scandinavian Solar Parks har en lönsam affärsidé – bygger solparker där solen lyser som mest och där elkostnaden är hög. Med sina 3 300 soltimmar per år och högre elpriser än genomsnittet i EU har Cypern de bästa förutsättningarna inom hela EU.

Efterfrågan på förnybar energi ökar kraftigt och förväntas fortsätta göra det i takt med att världen ställer om till hållbara energisystem för att bekämpa den globala uppvärmningen. Cypern har höga ambitioner att öka installationen av solceller från dagens 400 MW till 800 MW, en fördubbling av kapaciteten.

Behovet av energilagring ökar för varje MW installerat. Batterier ska lagra energi vid låg efterfrågan och skjuta till energi då efterfrågan är hög. Batterier kan även hantera dippar, dåligt väder, moln, eller vid omständigheter som riskerar att skada elnätet.

Scandinavian Solar Park emitterar nu Cyperns första Gröna obligation.

Scandinavian Solar Parks ger nu ut gröna obligationer med avsikt att bygga ut energilagring på sina egna solparker. Med en kupong på f.n. 8 procent i €uro har nu våra nordiska investerare möjlighet att få en hög avkastning och samtidigt stötta omställningen till en hållbar energiproduktion.

– Vårt mål är att bygga ut och hantera totalt 20 solparksanläggningar med en produktion på 70.000 MWH till 2035. Därför blir energilagring en viktig pusselbit för en effektiv och lönsam elproduktion. Genom att investera i solenergi och batterilagring kommer Cypern att minska sitt beroende av fossila bränslen och bidra till en renare och mer hållbar energiframtid, säger Håkan Henriksson, vd Scandinavian Solar Parks.