Nyheter

Emilia Hagberg blir hållbarhetschef på Specialfastigheter

Emilia Hagberg har en lång erfarenhet av hållbarhetsarbete, ofta i kombination med stadsutvecklings-, exploaterings- och fastighetsfrågor. Hon har verkat inom både det offentliga, bland annat som stabschef på Miljö- och energidepartementet, och inom näringslivet på Skanska och public affairs-byrån New Republic.

Hon har också varit gruppledare för Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad. Emilia Hagberg kommer närmast från en tjänst som Vice President för Sustainability Development på Skanska.

– Jag är mycket glad över att välkomna Emilia Hagberg till Specialfastigheter. Bolaget har en växande fastighetsportfölj med en omfattande projektutvecklingsvolym och med det följer ett stort ansvar att minimera miljöpåverkan. Emilia Hagberg har en bred och gedigen erfarenhet av hållbarhetsarbetsfrågor och ledarskap och jag är övertygad om att hon kommer bidra framgångsrikt till bolagets fortsatta utveckling, säger vd Alexandra Laurén.

– Specialfastigheter är ett spännande bolag som äger, förvaltar och utvecklar säkerhetsfastigheter, där det bedrivs verksamheter som är viktiga för hela samhället. Företaget har väldigt höga hållbarhetsambitioner och jag ser verkligen fram emot att vara med och utveckla det framåt, säger Emilia Hagberg.

Emilia Hagberg tillträder tjänsten i oktober.