Nyheter

Så förvandlar återbruket din plånbok och planeten

I en tid där hållbarhet och ekonomisk effektivitet är högsta prioritet för både företag och kommuner, är det avgörande att tänka cirkulärt även när det gäller inredning. AZ Design vill uppmana organisationer att satsa på återbruk av sina befintliga möbler – ett smart val för både plånboken och miljön.

Miljö och ekonomi i balans

Återbruk innebär inte bara en förlängning av möblers livslängd utan också en direkt minskning av vår miljöpåverkan. Genom att återanvända befintliga kontorsmöbler, i stället för att köpa nya, kan företag spara betydande mängder CO2-utsläpp. Till exempel, att återbruka en kontorsstol kan spara upp till 97 kg CO2. Detta är ett konkret sätt att bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som man sänker kostnaderna.

Andreas Zwahlen, VD för AZ Design, understryker vikten av återbruk:

– Genom att satsa på återbruk av möbler kan företag och kommuner inte bara minska sitt klimatavtryck, utan också göra betydande besparingar. På AZ Design erbjuder vi omfattande tjänster inom möbeltapetsering, möbellackering och snickeri som gör att era möbler blir som nya. Det är en win-win för både miljön och ekonomin.

Varför återbruk är viktigt

Att investera i återbruk är ett steg mot en mer cirkulär ekonomi, där resurserna används på ett mer effektivt sätt och avfallet minskas. För företag och kommuner innebär detta att de kan fortsätta inreda sina lokaler på ett sätt som inte bara är ekonomiskt fördelaktigt utan också hållbart.

AZ Design har ett brett utbud av tjänster för att möta dessa behov, från omklädnad av stolar till omlackering av hyllor och skåp, och vi kan skräddarsy lösningar som passar alla budgetar och behov.

– Med hjälp av vårt starka nätverk av samarbetspartners erbjuder vi snabb och effektiv logistik över hela Sverige. Ett exempel är att omtapetsera 40 kontorsstolar, vilket tar cirka två veckor inklusive hämtning och leverans, avslutar Zwahlen.