Nyheter

Ahlsells vetenskapsbaserade klimatmål godkända av SBTi

Ahlsell meddelar att deras nya mål för att minska utsläppen av växthusgaser har godkänts av expertgruppen Science-Based Targets initiative (SBTi).

Godkännandet bekräftar att våra mål är ambitiöst utformade i enlighet med den senaste klimatvetenskapen och i linje med Parisavtalets mål att begränsa den globala uppvärmningen till en nivå som betydligt skulle minska de risker klimatförändringarna medför. Det är ett viktigt led i vårt arbete med att förverkliga visionen om att bygga ett mer hållbart samhälle.

– Genom att uppfylla dessa klimatmål tar vi viktiga steg för att bidra till att bekämpa klimatförändringarna. Det visar på ett stort engagemang för att skydda vår planet för framtida generationer, och placerar oss i framkant inom hållbarhet. Vi är övertygade om att detta engagemang kommer att stärka vår konkurrenskraft. Vi kommer att kunna erbjuda våra kunder smartare produkter och tjänster, vilket samtidigt kommer att gynna våra leverantörer, säger Christina Lindbäck, CSO Ahlsell AB. 

Ahlsells godkända, koncernövegripande klimatmål är följande:  

Långsiktigt mål och Net Zero-mål:

Ahlsell AB åtar sig att minska de absoluta utsläppen av växthusgaser i scope 1, 2 och 3 med 90% till 2045 jämfört med basår 2022, och att neutralisera kvarvarande utsläpp för att uppnå nollutsläpp av växthusgaser från hela värdekedjan senast 2045.

Near Term-mål: 

Ahlsell AB åtar sig att minska absoluta utsläpp av växthusgaser i scope 1 och 2 med 75% till 2030 jämfört med basår 2022. Ahlsell AB åtar sig också att minska de absoluta utsläppen av växthusgaser i scope 3 med 42% inom samma tidsram.