Nyheter

Klimatriksdagen: ”Regeringens klimatpolitik är en naturkatastrof!”

”I går meddelade regeringen och SD att reduktionsplikten, som de tidigare sänkt trots kritik från sakkunniga, ska höjas. Samtidigt sänks skatten på drivmedel för ett bibehållet drivmedelspris.”

Det skriver Cecilia Emanuelsson, föreningen Klimatriksdagen,  Göran Thalén, föreningen Klimatriksdagen och Torbjörn Vennström, ordförande i föreningen Klimatriksdagen i en debattartikel i Aftonbladet:

”En meningslös klimatåtgärd eftersom skatten samtidigt sänks. Utsläppen från trafiken måste minska, med höjda drivmedelspriser och kompensation till dem utan reella alternativ till fossilbilen.”

”Sommarens väderhändelser har skärpt allvaret ytterligare. Värmerekord, skyfall, översvämningar, rasande skogsbränder i Grekland och Kalifornien och områden av Indien med över 40 grader.”

”Samtidigt lämnade Sveriges regering före sommaren in ett dokument som visar att intentionen är att bryta mot EU:s lagstiftning. Hur kan detta förklaras av en regering med lag och ordning som en av sina främsta prioriteringar?”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/EybRVG/klimatriksdagen-regeringens-klimatpolitik-ennaturkatastrof