Nyheter

Grön Stad är ledande på skötsel av innerstadens grönytor

Kundnärhet, direktkontakt, bra relationer med en ambition att förbättra människors utemiljöer. Det är centrala fokus för Grön Stads skötsel av grönytor åt det offentliga, bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare.   

Grön Stad utför uppdrag för bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och företag, ansvarar för allmänna grönytor åt bland annat Stockholms stad, framför allt i innerstaden med till exempel parker som Kungsträdgården, Humlegården och Rålambshovsparken. Men även ute i Spånga-Järvaområdet och i grannkommuner som till exempel Nacka och Lidingö har man stora uppdrag.

Oftast innebär uppdragen helhetsansvar för utemiljön med uppgifter som skötsel av gräsmattor och rabatter, men också trädbeskärning och trädfällning samt lekplatsbesiktningar. Grön Stad har cirka 90 tillsvidare året-runt-anställda medarbetare, vilket också säkrar en seriös vinterskötsel. 

– Du kan vara trygg med att våra utbildade och erfarna medarbetare utför sina åtaganden och uppdrag säkert, korrekt och hållbart med ständiga förbättringar av både arbetet och kundens ytor. Vi arbetar efter visionen ”en grön stad för nästa generation, säger Malin Edbom, platschef i Grön Stad.

– Grunden är standardiserade hållbara arbetssätt där vi arbetar med hållbarhet enligt flera principer som: Vi utvecklar och bevarar miljömässigt hållbara lösningar. Vi är en attraktiv arbetsgivare med goda arbetsvillkor. Vi tar ansvarsfulla ekonomiska beslut som också gynnar våra kunder.

– Att vi är vana vid offentlig upphandling gynnar även våra övriga kunder då det kräver struktur och tydlighet i avtalen. Att vi har kollektivavtal, engagerar oss i Gröna arbetsgivare och flertalet yrkesutbildningar ger hållbara förutsättningar för våra medarbetare nu och i framtiden.

Vi är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001

Grön Stad Mark och Anläggning AB är ett fristående dotterbolag inom Green Landscaping Group, som är Nordens ledande aktör inom skötsel och finplanering av utemiljöer. Bolaget är ett resultat av det förvärv av Svensk Markservice som Green Landscaping gjorde 2018.

www.gronstad.se