Nyheter

Umami Park i Hallonbergen stärker sin position som greentechhubb

CTEK etablerar sig i området och flyttar in i Wallenstams miljöcertifierade nya lokaler.

Torsdag den 29 augusti invigde CTEK sina nya lokaler i Umami Park i Hallonbergen, Sundbyberg. Detta med stor pompa och ståt. Vd Henrik Fagrenius och Peter Schilling, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg Stad klippte banden varpå flera bilentusiaster och återförsäljare inom lyxmärken som GT studios och Kaiser Cars visade upp sina exklusiva fordon.

Läget i Sundbyberg menar VD:n Henrik Fagrenius är strategiskt viktigt för bolaget, som är en internationellt ledande tillverkare av teknik för batteriladdning.

– För oss som säljer produkter i över 70 länder är Umami Park här i Sundbyberg helt rätt. Nu har vi moderna lokaler i anslutning till innerstaden och nära till flygplatserna Bromma och Arlanda. Sen är Umami Park en plats där flera företag med hållbarhetsfokus samlats, och vi räknar oss definitivt dit, säger Henrik Fagrenius.

Redan för 27 år sedan startade det som sen skulle bli CTEK, när uppfinnaren Bengt Wahlqvist skapade världens första ”smarta batteriladdare” för 12 volts bilbatterier.

Idag är CTEK ett välkänt varumärke som levererar teknik både under eget varumärke och till stora internationella bilföretag och laddoperatörer. Företaget har 200 anställda på olika platser i Sverige, varav xx får sin nya arbetsplats i Umami Park.