Nyheter

Nexam Chemical förstärker affärsutvecklingsteamet med fokus på plaståtervinningslösningar på centraleuropeiska marknader

Nexam Chemical Holding AB, en ledande innovatör inom hållbara lösningar som förbättrar prestandan och cirkulariteten hos plastmaterial, har nöjet att meddela utnämningen av en ny Business Manager för att kapitalisera på den växande efterfrågan på avancerade applikationer för återvunnen plast.

Johannes Lorenz, 51, baserad i Rheinland-Pfalz, Tyskland, har en ingenjörsexamen från RWTH Aachen, ett toppuniversitet inom polymer- och plastteknik. Med över 25 års erfarenhet inom teknik och försäljning inom avancerad plastteknik, biopolymerer, plastskum och plaståtervinning, tillför han en stor mängd kunskap till Nexam Chemical.

Johannes har nyligen utvecklat marknaden i norra Tyskland och BeNeLux för Dynisco (www.dynisco.com), en amerikansk ledare inom innovativa sensorlösningar för tryck, temperatur och viskositet genom värdekedjan inom plastindustrin.

I sin nya roll kommer Johannes att ansvara för global affärsutveckling, marknadsexpansion, försäljning och teknisk översyn för produktserien ”ReColour Plus”. Hans fokus kommer att inkludera att utöka produktportföljen för att bättre betjäna kunder med skräddarsydda återvinningslösningar.

Därutöver kommer Johannes att spela en nyckelroll i att länka de ursprungliga segmenten ”färgmasterbatch” och ”specialkemikalier”, samt ytterligare integrera marknadsaktiviteter i Norden och Östeuropa med de i Centraleuropa.

Johannes ansluter till Nexam Chemical den 1 oktober. Han kommer att vara en medlem i Nexam Chemicals ledningsteam och rapportera direkt till VD Ronnie Törnqvist.

VD Ronnie Törnqvist:

– Vi är glada över att välkomna Johannes till vårt team. Hans breda erfarenhet och starka närvaro på de centraleuropeiska marknaderna kommer att vara avgörande för att driva våra ambitioner att leda utvecklingen av plaståtervinning till mer avancerade applikationer. Tillskottet av Johannes stärker vår redan robusta lednings-, försäljnings- och teknologiteam och förbättrar vår förmåga att bättre betjäna våra kunder. Närheten mellan våra anläggningar i Poznan i Polen och Lomma i södra Sverige och Tyskland och BeNeLux-länderna ger en utmärkt grund för att expandera vår närvaro i Centraleuropa.

Johannes kommer att ansluta sig till nuvarande Business Managers, Dane Momcilovic och Henrik Bernquist, för att säkerställa en bred täckning i linje med Nexam Chemicals nya marknadsstrategi och kommer att stärka kapaciteten att hantera större marknader och fokusera på att erbjuda en komplett, kundanpassad portfölj av additiv för plaståtervinning.

Foto: Hans