Nyheter

1KOMMA5° öppnar nordiskt showroom och huvudkontor i Malmö – skapar hub för innovation och nära kundrelationer

1KOMMA5°, ett av världens mest framväxande cleantechbolag, inviger idag sitt nordiska showroom och huvudkontor i Fyrtornet i Malmö. Planen är att stärka närvaron i södra Sverige och markera ambitionen om att tillsammans fortsätta leda energiomställningen i Europa genom att knyta ett starkare band till närliggande Danmark och Tyskland.

Dessutom vill de komma närmare sina kunder genom att välkomna dem till ett fysiskt showroom med möjlighet att uppleva produkter och innovation på nära håll. Fyrtornets hållbarhetsfokus speglar även företagets vision om en klimatneutral framtid.

I somras fyllde 1KOMMA5° tre år.

Under dessa år har företaget vuxit explosivt och efter mindre än två år uppnådde de unicorn-status.

Med 75 kontor på åtta olika marknader och 2,200 anställda över hela världen har företaget positionerat sig som en nyckelspelare inom CO2-neutral energiproduktion och smart energistyrning. Idag är 1KOMMA5° marknadsledande i Europa.

– Malmö och Fyrtornet är den perfekta platsen för vårt nordiska huvudkontor. Härifrån kan vi fördjupa vår expansion och öka samarbetet över gränserna, särskilt med tanke på närheten till Danmark och Tyskland. På samma sätt som andra världsledande techbolag är tillgängliga för alla via sina showrooms, kommer vi nu visa och erbjuda villaägaren vår one-stop-shop för grön teknik, säger Gunnar Jönsson, vd 1KOMMA5° Norden.

Det nya kontoret och showroomet kommer att fungera som en hub för innovation, där besökare får en exklusiv inblick i framtidens energilösningar, inklusive det AI-drivna energistyrsystemet Heartbeat AI.

– Att välja Fyrtornet som både arbetsplats och mötesplats för våra kunder känns helt rätt. Vi tänker genomgående på hållbarhet i allt vi gör, och kan nu även stoltsera med en hållbar mötesplats. Vi är mer än redo att ta nästa steg i vår tillväxtresa och bidra till en CO₂-neutral framtid för hela Europa, säger David Sätterman, vd 1KOMMA5° Sverige.

Fyrtornet är utvecklat av Granitor som är kända för sin kompetens inom fastighetsutveckling och hållbarhetsfokus.

Fastigheten i sig är helt byggt i trä, vilket innebär minskat klimatavtryck, minimerat resursuttag och bindning av koldioxid.

Det nya huvudkontoret och showroomet är inte bara en symbol för en mer hållbar framtid, utan en plats för innovation, ambitiösa mål och nära kundrelationer.

Nyligen tillsattes David Sätterman som ny vd för 1KOMMA5° Sverige för att bygga en starkare organisation på svenska marknaden. Samtidigt har Marianne Andera klivit in som ny CCO, som bland annat kommer att arrangera event kontinuerligt i showroomet för att engagera olika personer, företag och energiintresserade. Showroomet i Fyrtornet kommer att öppna för allmänheten den 5 september, där besökare får möjlighet att uppleva framtidens energilösningar på nära håll