Nyheter

HANZA implementerar hållbar tillverkningslösning för Mitel

HANZA har tecknat ett strategiskt avtal med Mitel Networks Corp, ett kanadensiskt telekommunikationsföretag, enligt vilket HANZA kommer att flytta tillverkningen från Kina till Europa.

Denna omlokalisering av tillverkningen är direkt i linje med Mitels hållbarhetsmål och kommer att genomföras inom ramen för MIG™-konceptet (Manufacturing Solutions for Increased Growth).

– Vårt samarbete med Mitel har sitt ursprung i Orbit One, ett bolag HANZA förvärvade. Vi är glada över att nu kunna utöka detta samarbete till ett strategiskt partnerskap som stärker Mitels leveranskedja i Europa, säger Mattias Lindhe, SVP och Head of Strategic Projects på HANZA.

Avtalet innebär att HANZA konsoliderar Mitels produktion till HANZAs tillverkningskluster i Sverige för att optimera leveranskedjan med avseende på flexibilitet och kostnader. Genom att placera tillverkningen närmare slutmarknaderna kommer transportutsläppen att minska och bidra till en mer hållbar och robust leveranskedja. Den uppskattade årsvolymen uppgår till 60 MSEK och omfattar tillverkning av kompletta produkter för Mitels affärskommunikationsprodukter.

– Den globala klimatutmaningen är en central fråga för oss och den här nya tillverkningslösningen ökar inte bara flexibiliteten och sänker kostnaderna, utan den ligger också i linje med vårt åtagande att minska koldioxidutsläppen och främja hållbarhet i hela vår leveranskedja, säger Grant Marshall, SVP of Global Supply Chain på Mitel.

Mitel är en global ledare inom affärskommunikation och erbjuder kunderna innovativa och skalbara lösningar, inklusive unified communications, avancerade kontaktcenter och mångsidiga molnbaserade kommunikationssystem.

Om MIGTM
MIG™ (Manufacturing solutions for Increased Growth and earnings) är HANZAs rådgivningstjänst som hjälper kunder att optimera sin leverantörskedja.