Nyheter

Omedelbar reduktion av koldioxidavtrycket

Nu kan eldistributionssystem och andra industriella områden dra nytta av ett sätt att omedelbart minska sitt koldioxidavtryck. Det genom en ny lösning där producenter enkelt ersätter de produkter som används idag med en produkt med betydligt lägre koldioxidavtryck. Detta kan bidra till bättre klimatprestanda inom en rad områden.

Ett bra exempel på hur svensk industri tar fram nya lösningar för ökad hållbarhet är Nynas produktlinje EVO. Produkter inom EVO-linjen kan direkt ersätta produkter som används idag för att minska koldioxidavtrycket från råmaterialet. Detta är av stort intresse för tillverkare av elektriska transformatorer, smörjmedel, däck, lim och andra områden.

Med en utveckling av produktionsprocessen har Nynas uppnått ett 25 % lägre koldioxidavtryck för många av EVO-linjens produkter. Detta med bibehållna kvalitets- och produktegenskaper. Minskningen på 25 % har verifierats via en tredjepartsgranskning.

Hållbarhet en viktig drivkraft

Nynas produkter spelar en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle. Genom sin livscykel har många av produkterna en positiv inverkan och hjälper till att reducera utsläpp och spara energi jämfört med de vanliga alternativa produkterna.

Nynas utökar för närvarande portföljen av cirkulära produkter och utforskar nya cirkulära råvaror. Cirkulära produktflöden är avgörande för resurseffektivitet och cirkulära lösningar är också högt prioriterade i Nynas arbete med nya produktutbud. Företaget fortsätter också att förbättra energieffektiviteten och arbetar med att minska utsläppen av växthusgaser på alla Nynas anläggningar.