Nyheter

Svenskdesignad hållbarhet från Dalarna

Väljer du klassisk krom, eller modern mattsvart? Nu lanserar Mora Armatur LYNX, en helt ny produktserie för kök och badrum som väntas bli en storfavorit i svenska hem. Produkterna är noga utvecklade för sin djärva men eleganta estetik och resursbesparande egenskaper.

Den innovativa tekniken sänker vattenförbrukningen utan att vattentrycket upplevs sämre. LYNX-serien lyckas därmed göra ditt hem mer hållbart, utan att du märker det själv. Svenska Mora Armatur lanserar nu portföljen LYNX, en serie förstklassiga badrums- och köksprodukter helt i metall.

I utvecklingen av produktserien har fokus legat på att användaren ska kunna ha en hållbar livsstil utan att göra avkall på estetik eller komfort. Mattsvart finish på köks-och badrumsprodukter är en trend som är här för att stanna, och Mora Armatur har genom innovativ design lyckats ta fram miljöcertifierade produkter i den populära färgen.

– Innovation och framåtrörelse har varit ryggraden i vår organisation sedan vi lanserade vår första kran år 1927. Vi är därför extra förväntansfulla kring lanseringen av LYNX. Utöver att produkterna är enkla att installera markerar denna lansering ytterligare ett kliv i rätt riktning för vår bild av det moderna hemmet. Vår vision är att alla ska ha möjlighet att dra nytta av teknologiska framsteg för att vara mer miljövänliga, utan att behöva tumma på estetik, komfort eller design. Vi skapar produkter där hållbarhet och upplevelse aldrig står i motpol mot varandra, säger Marina Morell, varumärkeschef, Mora Armatur.

– För LYNX har vi analyserat tidigare seriers mest uppskattade designelement och funktion, och tagit dessa till nya nivåer. Den här produktserien har utvecklats under lång tid och den bygger på en detaljfokuserad process för att möta nuvarande och framtida miljö- och marknadskrav. Varje komponent har noggrant valts ut för att säkerställa att alla möjliga krav och förväntningar på prestanda, funktion, kvalitet och hållbarhet uppfylls, säger Christer Klasa, produktdesigner på Mora Armatur.

LYNX kökskran: pris från 3250 kronor exkl. moms

LYNX tvättställskran: pris från 2500 kronor exkl. moms

LYNX badkarsblandare: pris från 4500 kronor exkl. moms

LYNX duschblandare: pris från 3500 kronor exkl. moms

LYNX-serien följer EU-taxonomins riktlinjer för hållbar design och är anpassad för byggnader som strävar efter LEED-certifiering, en globalt erkänd standard för hållbarhet. Varje produkt är blyfri samt utvecklad för att möta de högsta kraven på miljövänlighet och energieffektivitet.

Läs mer här: https://www.moraarmatur.com/sv/info/mora-lynx