Nyheter

Tornstaden har tecknat avtal med Realy Bostad

Realy Bostad har tecknat avtal med Tornstaden om att ansvara för totalentreprenaden av 181 hyresrätter i stadsutvecklingsområdet GoCo Health Innovation City i Mölndal. Byggnationen av kvarteret Atlas beräknas starta under hösten och blir det andra bostadskvarter som Tornstaden bygger i området.

Byggnads AB Tornstaden har tecknat avtal med Realy Bostad om att uppföra ett nytt bostadskvarter i stadsutvecklingsområdet GoCo i Mölndal. Kvarter Atlas ska innehålla 181 hyresrätter samt kommersiella ytor och är det andra som Tornstaden bygger i området.

I augusti färdigställdes det första kvarteret, innehållande 170 hyresrätter, på uppdrag av Balder. Bostäderna i Kv. Atlas ska uppföras enligt Miljöbyggnad Silver och byggnationen startar under hösten med planerad inflyttning under hösten 2026.

– Som utvecklare och långsiktig förvaltare av moderna och hållbara hyresbostäder är vi väldigt nöjda över att ha hittat en så bra samarbetspartner i Tornstaden där detta blir vårt första projekt tillsammans. Vi ser fram emot att tillsammans byggstarta Kv. Atlas redan i höst och på så sätt bidra med attraktiva bostäder där det behövs som mest, säger Hannes Malm, COO och medgrundare på Realy Bostad.

– Det känns riktigt bra att fortsatt få vara en del av utvecklingen av GoCo-området och framför allt att få inleda ett nytt samarbete i vårt första projekt tillsammans med Realy Bostad. Vi kommer göra vårt yttersta för att detta ska bli ett projekt som vi alla kan vara stolta över, säger Jon Blomberg som är Regionchef för Byggnads AB Tornstaden.