Nyheter

Uniwater ingår avtal om förvärv av Biowater Technology – utökar koncernens geografiska räckvidd och specialistkompetens inom vattenrening

Uniwater har ingått avtal om att förvärva Biowater Technology, ett norskt ingenjörsbolag inom vattenrening. Biowater Technology är Uniwaters femte förvärv under 2024.

Biowater Technology är ett ingenjörs- och byggföretag specialiserat på vattenrening, med bas i Tønsberg, Norge.  Genom förvärvet av Biowater Technology utökar Uniwater sina tjänster och produkter till nya marknader och adderar fler innovativa lösningar för vatten- och avloppsrening till sin portfölj.

– Vi är glada över att välkomna Biowater Technology till Uniwater-koncernen. Detta förvärv ligger i linje med vår vision om att utveckla framtidens lösningar för vatteninfrastruktur med specialiserad teknik och expertis. Tillsammans blir vi väl positionerade för att driva innovation och bredda våra erbjudanden till en ännu större kundbas, säger Pål Warolin, VD, Uniwater.

Biowater Technology grundades 2007 och har starkt fokus på innovation och produktutveckling, till exempel med biomembran för effektiv avloppsrening. Teamet är främst verksamt i Norge och Sverige, där de levererar nyckelfärdiga lösningar (turn-key), men de har också återkommande uppdrag internationellt, i Brasilien, Finland, Kanada och Schweiz.

– Vi är glada över att bli en del av Uniwater, en likasinnad och framtidsfokuserad koncern med spännande ambition. I detta nya starka sammanhang är vi motiverade att utveckla vår organisation, för att bidra till att lösa framtida utmaningar inom vattenrening. Vi ser fram emot möjligheterna inom Uniwater-familjen, samtidigt som vi fortsätter att vara en framstående processspecialist, teknikutvecklare och entreprenör, säger Ilya Mario Savva, VD, Biowater Technology.

Transaktionen är förbehållen av sedvanliga regulatoriska godkännanden och förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2024.