Nyheter

Ny algoritm från Induo förutser vattenläckor och räddar miljön

Induo presenterar en ny funktion i sin plattform mydevices.cloud, avsedd att förutsäga vattenläckage i fastigheter. Genom att använda smarta läckagesensorer och avancerade algoritmer kan fastighetsägare nu prediktera, upptäcka och förebygga läckage från toaletter på ett helt nytt sätt.

Algoritm för vattenläckageprediktering

Induos plattform har försetts med en kraftfull algoritm som använder data från läckagesensorer för att beräkna risken för läckage från toaletter. Genom att analysera sensordata kan plattformen inte bara upptäcka om en toalett läcker, utan också avgöra omfattningen av läckaget. Detta ger fastighetsförvaltare ett ovärderligt verktyg för att snabbt och effektivt identifiera och åtgärda problem innan de leder till större skador eller ekonomiska förluster.

Enkel installation och smart övervakning

De smarta sensorerna, som är enkla att installera med endast ett buntband, skickar data i realtid via en gateway till Induos plattform där data analyseras löpande. Via plattformen kan fastighetsförvaltare få en kontinuerlig överblick över sina installationer och agera proaktivt för att förebygga skador. Genom plattformen kan man övervaka riskfaktorer som läckage, risk för frysning av rör, legionella samt även inomhusluftparametrar som kan tyda på läckage.

Integration med BREEAM och smart teknik

Induos lösning är särskilt anpassad för att stödja hållbara byggstandarder, såsom BREEAM-certifieringen. Genom att installera läckagesensorer och Induos lösning kan fastighetsägare förbättra sin miljöprestanda inom flera BREEAM-kategorier.

Teknisk innovation och hållbarhet i fokus

Induos nya innovation är en avgörande del av framtidens hållbara fastighetsförvaltning. Genom att kombinera enkel installation, avancerad dataanalys och automatiserad övervakning, kan fastighetsägare säkerställa att deras byggnader blir mer resurseffektiva och hållbara. Tekniken bidrar inte bara till att sänka vattenförbrukningen och förhindra fuktskador, utan också till att fastigheter kan uppnå högre poäng i sina miljöcertifieringar.

– Vårt mål är att ge fastighetsägare och förvaltare verktygen de behöver för att förhindra läckage och minimera risken för vattenrelaterade skador, säger Ulf Seijmer, Chief Innovation Officer på Induo. Med vår nya algoritm blir det enklare än någonsin att integrera hållbarhet i fastighetsförvaltningen.