Nyheter

Karin Gäbel tar plats i Thomas Concrete Groups koncernledning

Betongkoncernen Thomas Concrete Group stärker sitt strategiska hållbarhetsarbete och tar in hållbarhetschef Karin Gäbel i företagets koncernledning, från och med 1 september.

För Thomas Concrete Group har hållbarhet alltid varit viktigt. Koncernen är en föregångare inom klimatförbättrad betong i Sverige och en viktig aktör för att driva branschen i en mer hållbar riktning.

– Vi bryr oss om såväl människa som miljö. När vår hållbarhetschef Karin Gäbel nu blir en del i koncernledningen, får vi ännu större möjlighet att fortsätta hålla högt tempo i vårt strategiska hållbarhetsarbete, säger Hans Karlander, vd och koncernchef.

Karin har varit hållbarhetchef inom koncernen sedan 2020. Hennes arbete har bland annat bidragit till att sätta hållbarhetsfrågorna högt på agendan i koncernbolagen runt om i Europa och inte minst i USA.

Hon har drivit på för att få fler aktörer i branschen att samverka i ett tidigt skede för att hålla nere klimatavtrycken och även arbetat för att branschen ska ställa om till mer hållbara material och metoder. Karin har även varit djupt engagerad i att sprida kunskap om klimatförbättrad betong, som kan reducera koldioxidutsläppen med upp till 50 procent jämfört med traditionell betong. Idag är 30 procent av all betong som koncernen säljer i Sverige klimatförbättrad.

– Jag är glad och hedrad att bli en av fyra i koncernledningen. Det understryker den vikt vårt företag lägger på hållbarhetsfrågan. Med min erfarenhet och kunskap från både råmaterialindustrin och byggindustrin, ser jag fram emot att ytterligare bidra till att öka takten i branschens omställning i alla de länder vi verkar i, säger Karin Gäbel.

– Det är mycket inspirerande att nu få välkomna Karin till koncernledningen. Med sin stora kunskap och expertis på området och sitt gedigna kontaktnät, är vi övertygade om att hon kommer fortsätta bidra på ett utomordentligt sätt till både koncernen och branschen. Vi ser det som oerhört viktigt att driva branschen framåt mot mer hållbara initiativ, säger Hans Karlander.

I och med att Karin blir en del av koncernledningen, går hon även in i rollen som Chief Sustainability Officer (CSO) och rapporterar till vd och koncernchef Hans Karlander.